piątek, 9 października 2015

Sernik na nutellowym spodzie

 

SPÓD:
  • 250g krakersów
  • 30dkg nutelli
MASA SEROWA:
  • 25dkg sera białego (zmielony przeze mnie)
  • 25dkg serka mascarpone
  • 200ml kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru
GALARETKA
  • 2 galaretki malinowe

Przygotowanie
Zaczynam od przygotowania galaretek malinowych. Zalewam gorącą wodą i odstawiam do ostudzenia
Krakersy rozkruszam jak najdrobniej (u mnie w blenderze), mieszam z nutellą i wykładam na spód blachy. Wstawiam do lodówki. Mam już pierwszą warstwę.
Ser mielę dokładnie (można użyć też sera z wiaderka). Śmietankę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Zmniejszam obroty miksera i łączę z serkiem mascarpone. Na końcu łączę ze zmielonym serem. Wykładam na spód i to jest nasza środkowa warstwa. Gdy galaretka zaczyna lekko tężeć, wylewam na ciasto i wkładam do lodówki na całą noc.
SMACZNEGO!!!




 
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz