piątek, 9 października 2015

Różowy serniczek


SPÓD
  • 80g masła
  • 1 szklanka pokruszonych krakersów
MASA:
  • 200ml śmietany 30%
  • 250g sera białego zmielonego
  • 250g serka mascarpone
  • 200g białej czekolady
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 szklanka malin

Przygotowanie
Masło rozpuszczam w rondelku, studzę. Ja krakersy rozdrabniałam w blenderze na bardzo drobno. Mieszam z ostudzonym masłem. Wykładam nimi tortownicę i wkładam do lodówki.
Ser biały mielę sama. Ubijam śmietankę na sztywno z cukrem pudrem, następnie dodaję serek mascarpone, a na końcu ser mielony. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i przestudzoną dodaję do masy. Wkrapiam cytrynę. Miksuje do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodaję maliny i mieszam delikatnie drewnianą łopatką. Masę wykładam na spód z krakersów. Wyrównuje. Sernik wkładam na kilka godzin do lodówki.
SMACZNEGO!!!





                                                      

1 komentarz:

  1. Cudnie to wygląda, smakuje pewnie też nieźle ;-)

    Zapraszam do mnie :-) http://www.mecooks.com

    OdpowiedzUsuń