wtorek, 29 września 2015

Wieprzowina z pieczarkami i makaronem



Składniki:
  • 30dkg wieprzowiny
  • 25dkg pieczarek
  • 30dkg makaronu
  • 0,5 litra bulionu
  • 1 cebula
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra
  • olej (do smażenia)

Na patelni rozgrzewam olej i smażę cebulę pokrojoną w drobną kostkę, dorzucam mięsko pokrojone w kostkę i pieczarki pokrojone w plasterki. Przyprawiam. Smażę do zrumienienia mięsa. Zalewam dwoma szklankami bulionu i duszę do miękkości mięsa. Następnie jedną czubatą łyżkę mąki rozrabiam w mleku, następnie dolewam bulionu z mięsa, mieszam razem i przelewam ponownie do sosu. Przyprawiam sos. Ugotowany makaron mieszam w sosem. Podaję z sałatą, ogórkiem w sosie musztardowo- miodowym.
SMACZNEGO!!!
 

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz