sobota, 19 września 2015

Wieprzowina w cudownej ketchupowej marynacie

Wcześniej używałam tej marynaty do kurczaczka, ale tak nam zasmakowała, że spróbowałam z wieprzowiną. Efekt równie pyszny!!!


Składniki:
  • 0,5 kg schabu bez kości
Marynata:
  • 4 łyżki ketchupu pikantnego
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka cukru cukru
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • papryka ostra, słodka
  • zioła prowansalskie
  • pieprz czarny (świeżo zmielony)
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 ząbek czosnku
Przygotowanie
Podobnie jak z każdą marynatą- wszystkie składniki mieszam w miseczce. Schab kroję w plastry i zamaczam dokładnie w marynacie, tak by każdy kawałek był nią pokryty. Zostawiam w lodówce na całą noc. Przed grillowaniem wyjmuje na chwilę i kładę na rozgrzanym grillu.
 


 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz