czwartek, 3 września 2015

Świderki z kurczakiem i fasolką szparagową




Składniki:
  • pół opakowania makaronu świderki
  • filet z piersi kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 15dkg fasolki szparagowej
  • pół puszki kukurydzy
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, ostra, szczypta chili
  • kilka kropel sosu sojowego
Sposób wykonania
Kurczaka myję, osuszam papierowym ręcznikiem, a następnie kroję w kostkę. Wkładam do miski (przyprawy mieszam z olejem). Odstawiam mięso na co najmniej godzinę do lodówki. Fasolkę szparagową gotuje, a następnie kroję na mniejsze kawałki. Na rozgrzanej patelni smażę pokrojone w piórka cebule, czosnek, a później kurczaka (już bez oleju- jest już w marynacie). Gdy będzie już ładnie złoty, dodaję pomidory z puszki. Mieszam i duszę razem, aż sos lekko zgęstnieje. Zdejmuje z gazu i mieszam sos z fasolką szparagową oraz kukurydzą. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Mieszam w garnku razem sos z makaronem i przekładam na talerze.


 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz