środa, 16 września 2015

Kurczak z grilla na ostro




Składniki:
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
Marynata:
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 kostka granulowanego czosnku
  • 1 kostka granulowanej cebuli
  • pół łyżeczki pieprzu cayenne
  • poł łyżeczki soli
  • 2 płaskie łyżki miodu
  • 2 łyżki sosu sojowego

Sposób przygotowania
Wszystkie składniki marynaty mieszam w miseczce. Kurczaka kroję na kawałki (można lekko rozbić). Obtaczam każdy kawałek w marynacie. Wstawiam do lodówki na kilka godzin (oczywiście najlepiej na całą noc). Umieszczam mięsko na płycie kamiennej na grillu elektrycznym. Opiekam z obu stron.
 



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz