środa, 30 września 2015

Kurczak z cukinią




Składniki
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 mała cukinia
Marynata
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz 

Przygotowanie
Kurczaka kroję w kostkę. W misce mieszam wszystkie składniki marynaty i wrzucam kurczaka- każdy kawałek ma być obtoczony w marynacie. Przykrywam folią i wkładam na 1 godzinę do lodówki.
Kurczaka przesmażam na patelni, następnie dodaję pokrojoną w kostkę cukinię. Cukinię dodaje, gdy kurczak jest już trochę podsmażony, aby się nie rozpadła. Ostatecznie kurczak ma być rumiany, a cukinia ozłocona na brzegach.
Na koniec położyłam na patelniach raclette i grillowałam jeszcze chwilę. Podałam z domowej roboty pieczywem.
 

 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz