piątek, 25 września 2015

Kopytka w sosie pomidorowym


Składniki:
  • 40dkg mięsa wieprzowego (u mnie schab)
  • pół puszki kukurydzy
  • 1 passata pomidorowa
  • przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie
  • olej (do smażenia)

Przygotowuje kopytka z tego przepisu.
Schab myję, osuszam papierowym ręcznikiem i kroję w kostkę. Mieszam z przyprawami. Smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie zalewam szklanką bulionu i duszę do miękkości mięska. Następnie wlewam passatę pomidorową, kukurydzę i duszę jeszcze około 10minut do zgęstnienia sosu. Ciepłe kopytka polewam ciepłym sosem...i gotowe. Jeżeli konsystencja nam nie odpowiada można zagęścić śmietanką.
SMACZNEGO!!!
 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz