czwartek, 13 sierpnia 2015

Makaron chiński z warzywami i piersią z kurczaka




Składniki:
  • 2 opakowania zupek chińskich
  • 30dkg filetu z piersi kurczaka
  • 1 opakowanie mrożonki chińskiej
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka

Sposób przygotowania
Mięsko kroję w paski, przyprawiam, a następnie obsmażam chwilę na rozgrzanym oleju. Warzywa gotuję około 10 minut, po czym je odcedzam i obsmażam chwilę razem z mięskiem. Zupkę chińską zalewam wodą (dodaje również zawartość torebki), czekam aż makaron napęcznieje. Następnie dorzucam do mięsa z warzywami. Dolewam sos sojowy, szklankę "zupki", która powstała, gdy przygotowaliśmy makaron. Duszę na patelni, aż cała "zupka" odparuje.
 


 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz