czwartek, 13 sierpnia 2015

Kurczak curry z ryżem i czerwoną fasolą


Składniki:
  • 1 podwójny filet w piersi kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • 2 woreczki ryżu
  • przyprawy: sól, pieprz, 4 łyżki curry
  • olej (do smażenia)
Wykonanie
Ryż gotuje według wskazówek na opakowaniu. Cebulę kroję w piórka i smażę na rozgrzanym oleju. Filet z piersi kurczaka myje, osuszam, kroję w kostkę i przekładam do cebuli.  Przyprawiam. Gdy zbrązowieje, zalewam mięsko bulionem.  Duszę pod przykryciem około 15 minut. Następnie dorzucam fasolę i jeszcze chwilę razem gotuję. Ryż przekładam do dużego garnka, dodaję 4 łyżki curry. Dodaję kurczaka z fasolą. Mieszam i gotuję jeszcze 5 minut.


 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz