niedziela, 12 lipca 2015

Mięsno- warzywny Francuz




Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 20dkg mięsa mielonego
  • pół puszki kukurydzy
  • 15dkg pieczarek
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra
  • olej (do smażenia)

Sposób wykonania
Pieczarki i cebulę drobno kroję. Mięso smażę na rozgrzanym oleju, następnie dodaję do niego pieczarki i cebulę. Smażę razem jeszcze chwilę. Przyprawiam do smaku. Odstawiam do ostygnięcia. Dodaję do mięsa kukurydzę i starszy żółty ser.  Ciasto francuskie dzielę na prostokąty- 10 części. Nakładam farsz na środek ciasta i składam na pół. Należy dobrze skleić brzegi- ja dociskam widelcem. Wkładam do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę na złoty kolor. Podaję z winem i ulubionym dipem.
SMACZNEGO!!!


 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz