czwartek, 30 lipca 2015

Filet z indyka po francusku




Składniki:
  • pojedynczy filet z piersi indyka
  • olej
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka
  • 30dkg makaronu świderki (oryginalnie penne, ale ja akurat nie miałam)
Sos:
  • 25dkg pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka masła
  • 200ml śmietany 30%
  • przyprawy: sól, pieprz
 
Przygotowanie
Filet z piersi indyka posypuje solą i pieprzem, polecam kilkoma łyżkami oleju i wkładam na kilka godzin do lodówki. Następnie filet przekładam do naczynia żaroodpornego (bez przykrycia) i zapiekam godzinę w temperaturze 200 stopni (co 15minut polewam kilkoma łyżkami oleju)
W tym czasie przygotowuje sos pieczarkowy. Przepis znajdziecie tutaj
Makaron świderki gotuje według wskazówek na opakowaniu.
Na talerzach układam kolejno: makaron, sos pieczarkowy, a na wierzchu filet z indyka pokrojony w plastry. Ja podałam z polskimi ogórkami konserwowymi:)
SMACZNEGO!!!
 


 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz