wtorek, 30 czerwca 2015

Warzywno- mięsna zapiekanka




Składniki:
  • 30dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 cebula
  • 1opakowanie warzyw na patelnię (u mnie- kukurydza, groszek, pieczarki, marchewka, papryka)
  • 1 szklanka ryżu
  • olej (do smażenia)
  • przyprawy: sól, pieprz

Przygotowanie
Ryż gotuję w osolonej wodzie. Cebulę obieram, kroję w kostkę i szklę na rozgrzanym oleju. Dorzucam mięso mielone i smażę razem. Następnie dodaje mrożone warzywa i duszę pod przykryciem do miękkości. Doprawiam do smaku. Ugotowany ryż przekładam do naczynia żaroodpornego, następnie wykładam mięsko z warzywami i wkładam do naczynia żaroodpornego. Zapiekam 10-15minut w temperaturze 180 stopni.
 




 

1 komentarz: