sobota, 13 czerwca 2015

Pyyyyyyyszne hamburgery

Pyszny, zdrowy fast-food:)



Składniki:
  • 4 bułki do hamburgerów
  • 400g mięsa mielonego
  • 4 plastry żółtego sera
  • kilka ogórków konserwowych
  • 1 pomidor
  • 1 sałata
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki ketchupu
  • przyprawy: sól, pieprz, olej

Sposób przygotowania
Bułki dzielę na pół i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na około 6 minut, aż będą chrupiące. W tym samym czasie smażę na patelni duże, płaskie kotlety przygotowane z mięsa. Posypuję solą i pieprzem. Wyjmuje bułki i układam kolejno: dolna część bułki- sałatę- pomidor- kotlet z mięsa mielonego- musztardę- plasterek sera żółtego- ogórek- ketchup- górna część bułki



1 komentarz:

  1. Żeby było jeszcze bardziej domowo to często robię ze zwykłych bułek podpieczonych w piekarniku żeby były ciepłe i chrupiące ;)

    OdpowiedzUsuń