poniedziałek, 1 czerwca 2015

Młoda kapusta z koperkiem

Kapustka- taka, jaką lubi mój mąż (bez boczku). Doskonały dodatek do obiadu.



Składniki:
  • pół główki kapusty
  • 1 cebula
  • pół pęczka koperku
  • przyprawy: sól, pieprz, 2 kulki ziela angielskiego, 1 liść laurowy
  • kawałek mięsa lub kości z mięsem (do ugotowania wywaru)
Przygotowanie:
Kapustę szatkuje i wrzucam do garnka. Wlewam tyle wody, by przykryła kapustę. Dorzucam mięsko. Doprawiam solą i pieprzem, dodaje liść laurowy i ziele angielskie. Gotuje do miękkości kapusty. Na patelni przesmażam jedną cebulę, po czym przekładam ją do kapusty. Wyjmuję mięso. Mieszam wszystko z drobno pokrojonym koperkiem. W razie potrzeby doprawiam.


 
 

1 komentarz:

  1. WITAM,

    Zapraszam do uczestnictwa w konkursie kulinarnym!- KUCHNIA W KLIMACIE PRL-u
    Do wygrania wiele atrakcyjnych nagród!

    Więcej na;

    http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/06/konkurs-kulinarny-kuchnia-w-klimacie.html

    OdpowiedzUsuń