środa, 3 czerwca 2015

Krówkowy popcorn

Znacie lepszą przekąskę do filmu niż chipsy i popcorn? Dzisiaj pierwszy raz przetestowałam maszynę do popcornu i jestem zachwycona! Część z solą, część z karmelem... Jak zrobiłam karmel? Prościzna!





Składniki:
  • popcorn
  • kilka krówek
  • odrobina mleka

Popcorn można zrobić na trzy sposoby:
- na patelni lub w garnku (smażyć na oleju)
- w mikrofali (są w paczce, która pęcznieje, trzymamy go w mikrofali tak długo, aż przestanie strzelać)
- w maszynce do popcornu (dla mnie idealny, ale jeżeli ktoś uważa, że za suchy, można go polać roztopionym masłem, potem posolić)

Rozpuszczam krówki w odrobinie, aż do uzyskania jednolite masy. Lekko przestudzonym karmelem polewam popcorn. Prosto z maszyny, patelni lub mikrofali jest cieplutki!
Wypróbujcie koniecznie!!!


 

3 komentarze:

  1. oooo, ciekawie, ciekawie! muszę w końcu skusić się na popcorn w słodkiej wersji ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. hmmm.... ciekawe połączenie :) wyobrażam sobie, że każdy potem cudownie się klei po takiej przekąsce :p

    OdpowiedzUsuń