piątek, 26 czerwca 2015

Karkówka pieczona pod majonezem z estragonem





Składniki:
  • 4 plastry karkówki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka estragonu suszonego
  • przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowanie
Karkówkę nacieram solą i pieprzem oraz ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę. Układam w naczyniu żaroodpornym (wysmarowanym tłuszczem). Cebulę kroję w piórka i układam na karkówce. Smaruję jedną łyżką majonezu jeden plaster karkówki.  Na koniec posypuje lekko solą, pieprzem, na końcu obficie estragonem. Wstawiam do piekarnika i zapiekam najpierw 1,5 godziny z przykryciem, a potem jeszcze 30minut bez pokrywki.
Ja podałam z pieczonymi ziemniaczkami oraz groszkiem z marchewką.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz