czwartek, 28 maja 2015

Ślimaczki z papryką i kukurydzą



Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 łyżki keczupu
  • kilka łyżek kukurydzy
  • 4 plastry żółtego sera
  • pół papryki
  • przyprawa do pizzy (opcjonalnie)
  • jajko
Przygotowanie 
Ciasto francuskie smaruje cienko ketchupem. Paprykę kroję w kostkę. Posypuje nią wraz z kukurydzą i startym serem żółtym całe ciasto francuskie. Oprószam delikatnie przyprawą do pizzy i ściśle zwinąć w roladkę (można włożyć na chwilę do zamrażalki, łatwiej będzie się kroiło). Roladkę kroję w plastry o szerokości ok 2 cm. Ślimaczki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruje roztrzepanym jajkiem. Wstawiam do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i zapiekam ok 15-20 minut aż ślimaczki się ładnie przyrumienią.
SMACZNEGO!!!
 

 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz