środa, 13 maja 2015

Naleśniki z farszem brokułowo- serowym

Naleśników nigdy dość:)


Ciasto naleśnikowe
  • 2 jajka
  • 200g mąki pszennej
  • 200ml wody
  • 200ml mleka
  • 1 łyżka cukru
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju do ciasta + olej do smażenia
Dodatkowo
  • 1 mały brokuł
  • 200g serka topionego kremowego

Przygotowanie
Przesiewam mąkę do miski, wbijam jajka, dodaje cukier, sól, olej, mleko i wodę. Miksuje ciasto do powstania gładkiej masy. Odstawiam na 30 minut. Patelnię rozgrzać z odrobiną oleju. Wlewać ciasto na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron na rumiano.
Brokuł gotuje w lekko osolonej wodzie do miękkości, odcedzam i rozgniatam widelcem razem z serkiem topionym.
Farszem smaruje naleśniki, zwijam w rulon.  Każdego naleśnika kroję na 3 części i układam na talerzu.
 

 

1 komentarz:

  1. uwielbiam naleśniki, farsz brokułowy musiał pasować idealnie :)

    OdpowiedzUsuń