czwartek, 9 kwietnia 2015

Ślimaczki z serem i szynką

Jest to zdecydowanie dobry pomysł na szybki obiad, a także kolację, przekąska podczas oglądania meczu z mężem, niezapowiedzianych gości... Polecam z ketchupem lub ulubionym dipem:)

Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 łyżki keczupu
  • 2 duże plastry (lub 4 małe)szynki
  • 4 plastry żółtego sera
  • przyprawa do pizzy (opcjonalnie)
Przygotowanie 
Ciasto francuskie smaruje cienko . Wzdłuż dłuższego boku ułożyć obok siebie plastry wędliny. Nad plastrami wędliny ułożyć obok siebie plastry żółtego sera. Oprószyć delikatnie przyprawą do pizzy i ściśle zwinąć w roladkę. Roladkę pokroić na plastry o szerokości ok 1,5-2 cm. Ślimaczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 15-20 minut aż ślimaczki się ładnie przyrumienią.
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz