niedziela, 26 kwietnia 2015

Sałatka z makaronem ryżowym


Składniki:
  • 1 szklanka makaronu ryżowego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 20dkg szynki (u mnie z indyka)
  • 1 duży, zielony ogórek
  • przyprawy: sól, pieprz
  • 3 łyżki majonezu
  • u mnie: sałata do ozdobienia talerza
 
Przygotowanie
Makaron gotuje według przepisu na opakowaniu. Następnie zalewam zimną wodą i studzę. Przekładam do miski. Kukurydzę odcedzam z zalewy i dodaje do makaronu. Ogórka obieram ze skórki i kroję w drobną kostkę. Następnie szynkę kroję w kostkę. Całość przyprawiam solą i pierzem. Na sam koniec dodaje majonez i mieszam. Sałatkę schładzam w lodówce.
 


 

1 komentarz:

  1. Czy zamiast ogórka zielonego mogę dodać konserwowego?

    OdpowiedzUsuń