środa, 22 kwietnia 2015

Roladki z indyka z pieczarkowym farszem





Składniki:
  • 1 filet z indyka
  • 25dkg pieczarek
  • przyprawa do mięsa drobiowego
  • sól, pieprz
  • koperek (do posypania ziemniaków)
  • mąka (do obtoczenia)
  • olej (do smażenia)

Przygotowanie
Pierś kroję w plastry, rozbijam i posypuje przyprawą do mięsa drobiowego. Pieczarki smażę na odrobinie oleju. Przyprawiam solą i pieprzem. Na mięsie układam pieczarki i zwijam w roladkę. Smażę na głębokim oleju- ze wszystkich stron:) Na koniec zalewam wodą i duszę do miękkości, aż zrobi się nam pyszny sosik. Podczas duszenia przewracam roladki. Pod koniec próbuje sos i razie potrzeby doprawiam. Ziemniaki gotuje, odcedzam, wykładam na talerz i posypuje koperkiem.
SMACZNEGO!!!


2 komentarze:

  1. Uwielbiam drób z pieczarkami. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Pieczarkowy Tydzień 2015 :)

    OdpowiedzUsuń