poniedziałek, 23 marca 2015

Schab z warzywami

Miało być w sosie własnym, w ostatniej chwili podałam ketchupu i voilà!


Składniki:
  • 0,5kg schabu wieprzowego
  • 3 marchewki
  • 1 cebula
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 4 łyżki ketchupu
  • mąka (do obtoczenia)
  • olej (do smażenia)
  • przyprawy: sól, pieprz

Przygotowanie
Schab kroję na około 2 cm plastry, które rozbijam. Przyprawiam z obu stron i obtaczam w mące. Następnie smażę na rozgrzanym oleju. Następnie zalewam wodą i duszę do miękkości- około 30minut. W międzyczasie marchewkę obieram i kroję w cienkie pasy i dorzucam do sosu (podczas gotowania się w sosie marchewka zmięknie). Sos doprawiam solą, a także dorzucam liście laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego. Na koniec dodaje ketchup. Gotowe:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz