niedziela, 8 marca 2015

Kolejny mus czekoladowy, czyli mam ochotę na coś słodkiego:)

Czy tylko ja po obiedzie zawsze mam ochotę na deser?



Składniki:
  • 100g czekolady (70%)+ 4 kostki jako posypkę
  • 250 g serka mascarpone
  • 100g śmietanki 30 lub 36%
Przygotowanie
Czekoladę łamię na kawałki i roztapiam w kąpieli wodnej. Rewelacyjnie ukazuje to ten filmik:
Czekoladę odstawiam, czekam aż lekko przestygnie. Serek mascarpone wyjmuje z lodówki, aby osiągnął temperaturę pokojową.
Roztopioną i wystudzoną czekoladę mieszam z serkiem mascarpone. Dekoruje ubitą śmietanką  :)
Można jeść od razu, ale najlepiej włożyć na kilka godzin do lodówki. Deser będzie wtedy o wiele lepszy! Życzę wam smacznego :)
 

 
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz