wtorek, 10 lutego 2015

Kapusta po japońsku


Składniki:
  • pół główki kapusty białej
  • filet z kurczaka
  • 0,5 kg pieczarek
  • 0,5 kg marchewki
  • 2 cebule
  • 2 kostki rosołowe
  • przyprawy: kminek, sól, pieprz
  • mały słoiczek ketchupu
Przygotowanie
Kapustę szatkuje, przekładam do garnka . Dwie kostki rosołowe rozpuszczam w szklance wody i wlewam do kapusty. Gotuję. W tym czasie filet z kurczaka myję, osuszam, kroję w kostkę, przyprawiam i smażę na rozgrzanym oleju. Marchew i pieczarki ścieram na tarce o grubych oczkach. Dodaję do kapusty. Doprawiam solą, pieprzem, dodaje kminek. Wrzucam do garnka także mięso. Dodaje mały słoiczek ketchupu i gotuję jeszcze 10 minut.
 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz